Blijf ontwikkelen: hoe je een lerende organisatie wordt

Lerende scholen zijn beter toegerust om in te spelen op veranderingen en te werken aan de kwaliteit van hun onderwijs. Hoe zorg je er nu voor dat je je kunt blijven ontwikkelen? Het programma ‘School aan Zet’ heeft drie mooie filmpjes gemaakt hoe schoolleiders en leraren dat doen.

School aan zet

Een checklist voor een soepele overgang van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs. Een kwaliteitskaart om de leesvaardigheid van zwakke lezers te verbeteren. Of een stappenplan om inhoud te geven aan het thema ‘Samen leren.’ Deze en tientallen andere instrumenten, bijeenkomsten en praktijkvoorbeelden van lerende scholen kenmerkten ‘School aan Zet’. Het programma – dat juli 2016 de laatste activiteiten ontwikkelde - faciliteerde schoolleiders en leraren om zich individueel en als team te blijven ontwikkelen.

Bijna 4.000 scholen van 700 besturen in po, vo en s(b)o maakten gebruik van School aan Zet. Hoewel het programma is afgerond, blijft School aan Zet kennis en ervaring beschikbaar stellen. De ontwikkeling van scholen gaat immers door: in een lerende organisatie stopt het leren nooit.

Daarom is School aan Zet de campagne #Blijfontwikkelen gestart. Alle producten en instrumenten blijven beschikbaar op blijfontwikkelen.schoolaanzet.nl Op deze website kun je ook het afscheidscadeau vinden van School aan Zet: het handboek voor lerende organisaties in het po, s(b)o en vo. En lezen over ervaringen en geleerde lessen. Mooie tips kun je bovendien lezen en delen via #blijfontwikkelen op Twitter en de Facebookpagina van School aan Zet.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.