Artikelen

Praktijkspiegel: leraren in gesprek met OCW over beleid

Als leraar werk je dagelijks hard aan het verbeteren van je onderwijs of je school. In de Hoftoren in Den Haag, waar het ministerie OCW gevestigd is, wordt eveneens dagelijks nagedacht over onderwijsbeleid. Hoe versterken we het imago van het beroep leraar? Hoe verbeteren we de begeleiding van starters? Het zijn voorbeelden van vragen waar OCW zich dagelijks voor inzet en graag jouw mening over wil horen.

Waar de leraar dicht bij de praktijk en op de werkvloer staat, bevindt het ministerie zich meer op afstand in Den Haag en overziet zij het totale onderwijsveld. Het is soms een kwestie van twee werelden, maar ze draaien om hetzelfde: goed onderwijs voor iedereen.

Om deze afstand te overbruggen organiseert OCW geregeld werkbezoeken. Maar binnenkort starten we met iets nieuws. Dan organiseert het ministerie een praktijkspiegel waar leraren uitgenodigd worden om mee te kijken en mee te denken met beleidsmedewerkers op het ministerie. Draagt dit beleid wel bij aan jouw onderwijspraktijk? En hoe kan jouw ervaring als leerkracht bijdragen aan het verbeteren daarvan? Graag gaan we daarover met leraren in gesprek.

Op de dag van de leraar, woensdag 5 oktober, willen we de eerste praktijkspiegel organiseren. Verschillende onderwerpen zullen voorbij komen. De nadruk zal liggen op het verkennen van problemen en bespreken van mogelijke oplossingen. Aansluitend zal er een borrel zijn met beleidsmedewerkers van het ministerie. De prakijkspiegel vindt altijd plaats aan het einde van de middag, bij OCW (tegenover Den Haag CS). Reiskostenvergoeding is mogelijk.

Wil je je aanmelden voor de praktijkspiegel op 5 oktober of wil je uitgenodigd worden voor de volgende praktijkspiegel? Geef je hier op, dan ontvang je binnenkort een uitnodiging.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.