Ervaringen van een innovatiebrigadier in het onderwijs

Voor scholen die hun organisatie op innovatieve wijze willen klaarstomen voor de toekomst is er de regeling Innovatieimpuls onderwijs (IIO).

IIO’s Innovatiebrigade, voor en door vernieuwende denkers en doeners in het onderwijs, richt zich op leren van elkaar: op het luisteren naar en ondersteunen van ideeën van de professionals in een school.

Innovatiepioniers of -brigadiers vervullen de rol van ambassadeur van IIO experimenten, zij willen actief een bijdrage leveren aan slimmer werken en bouwen aan een (regionaal) netwerk.

Joost Timmermans is zo’n ‘informatiebrigadier’:
En stiekem ben ik er heel trots op. Niet zozeer op het certificaat of de titel ‘Brigadier’ (dat klinkt leuk, maar het is ook wel schrikken om eens synoniemen op te zoeken). Veel meer ben ik trots op mijn leerervaring die de opleiding en het zijn van Innovatiebrigadier me opgeleverd heeft en nog steeds oplevert.

Het doel is om andere scholen te helpen met innovatievraagstukken, “een complex en spannend traject waar altijd ‘gedoe’ ontstaat”, aldus Timmermans.

Meer weten? Lees de blog van Joost Timmermans op de site van InnovatieImpuls Onderwijs.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.