Artikelen

Week tegen het pesten: wat is jouw stijl?

Pesten heeft niet alleen een enorme impact op je leerling. Het verpest ook de sfeer in de klas. En de leerprestaties lijden eronder. Als leraar kun je hier veel aan doen. Hoe je hiermee omgaat, hangt nauw samen met jouw stijl. En daar draait het om tijdens de Week Tegen Pesten, die maandag 19 september is begonnen.

Deze week is een initiatief van Stichting School & Veiligheid. Centraal staat weektegenpesten.com. Op deze website lees je alles over pesten en jouw rol als leraar daarin. Je hebt veel invloed. Onderzoek wijst namelijk uit dat 95% van de ingrepen die een leraar doet een positief effect heeft op tegengaan van pesten.

Via een test op weektegenpesten.com kom je erachter wat jouw leraar-stijl is en wat voor jou de beste manier is om te werken aan sociale veiligheid. Ook krijg je tools aangereikt die je meteen in je klas kunt inzetten. En sociologe Beau Oldenburg geeft je via filmpjes tips om jouw stijl te versterken.

Beau onderzoekt in haar proefschrift welke rol leraren kunnen spelen bij het tegengaan van pesten. Tijdens de Week Tegen Pesten kun je haar ook vragen stellen. Daarnaast kun je je opgeven voor de maandelijkse Inspireer-Mij-Mail, met tips voor een positieve sfeer in de klas en andere scholen inspireren via #jedoetertoe en #weektegenpesten.

Als je tijdens de Week Tegen Pesten aandacht hierover wil besteden in je les, kun je via pestweb.nl mooi materiaal bestellen, in de vorm van documenten, quizkaarten, posters en meer. Ook zijn er verschillende activiteiten in het land waarop je kunt inhaken, zoals:

Kijk voor een actueel en volledig overzicht op weektegenpesten.com

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.