Artikelen

Documentaire 2Doc: ‘Maatschappijleer’ op tour

Daan loopt stage als docent maatschappijleer op een middelbare school. Als beginnend docent probeert hij zijn leerlingen te laten nadenken over lastige, actuele kwesties, zoals IS en de vluchtelingencrisis. De documentaire ‘Maatschappijleer’ volgt het eerste halfjaar van Daan als docent, waarbij hij erachter komt hoe ver theorie en praktijk van het lesgeven uit elkaar liggen.

Vanaf begin mei gaat 2Doc: Maatschappijleer op tour langs middelbare scholen door het hele land, waarbij docenten, schoolleiding en leerlingen naar aanleiding van de film met elkaar in debat gaan. Op woensdag 15 juni om 20.00 uur volgt het slotdebat in De Balie in Amsterdam, waarbij afgevaardigden van de scholen, de politiek, beleidsmakers, docenten, leerlingen en de hoofdrolspelers uit de documentaire met elkaar in gesprek gaan over het begrip burgerschapsvorming en de vertaling daarvan naar de praktijk.

Bekijk hier de documentaire.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.