Geschikt voor het onderwijs? Ja/Nee

Leraar is een mooi en uitdagend beroep, maar het is niet voor iedereen weggelegd: op de pabo komt ongeveer een derde van de leerlingen erachter dat het leraarschap toch niets voor ze is.

Is het dan niet mogelijk om van tevoren te schatten of iemand geschikt is voor het onderwijs? Vóórdat die persoon aan een lerarenopleiding begint? Bij de pabo in Leiden denken ze van wel. Daarom experimenteren zij sinds enkele jaren met een uitgebreide selectie voor de poort.

Wat zijn de do's & don'ts van een uitgebreidere selectieprocedure? In deze film volgen we een student-assistent die het Leidse traject mede-organiseert, een student die dit traject heeft doorlopen en de coördinator van het project. Benieuwd naar wat er in Leiden wél werkte, en wat niet? Kijk de film:

Wil je nog meer weten over dit selectietraject? Dan kun je contact op nemen met Jan Jaap Hubeek van pabo Leiden: hubeek.j@hsleiden.nl.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.