Academisch docent-talent op zoek naar middelbare scholen

De selectie van kandidaten voor de traineeprogramma’s Eerst De Klas en het OnderwijsTraineeship is voltooid. Bijna 100 veelbelovende, academisch geschoolde docenten zijn op zoek naar een middelbare school om aankomend schooljaar te starten met lesgeven. Geïnteresseerde scholen kunnen zich nu aanmelden.

Logo's van Eerst de Klas en OnderwijsTraineeship

Bèta vakken

Maar liefst 45% van deze high potentials heeft een bèta achtergrond en wil lesgeven in wiskunde, natuurkunde, scheikunde, biologie of Onderzoek & Ontwerpen/NLT. Maar ook de alfa- en gammavakken zijn ruimschoots vertegenwoordigd.  Nieuwsgierig naar deze trainees? Ze stellen zich hier (Eerst De Klas) en hier (OnderwijsTraineeship) voor.

Meer dan lesgeven

De trainees geven vanaf augustus 2015 drie dagen per week les op het havo/vwo en halen ondertussen een eerstegraads onderwijsbevoegdheid. De trainees van ‘Eerst De Klas’ volgen daarnaast een leiderschapsprogramma waarin de verbinding met het bedrijfsleven wordt gelegd. De Onderwijstrainees bouwen daarentegen expertise op in actuele onderwijsthema's (zoals differentiatie, toetsontwikkeling en curriculum ontwerp).

Aantrekkelijke en flexibele leerroutes

Via Eerst De Klas en het OnderwijsTraineeship komen jonge academici in het onderwijs terecht. Beide traineeships dragen eraan bij dat voldoende goede mensen instromen op de lerarenopleidingen en dat  kwantitatieve en kwalitatieve tekorten worden teruggedrongen. Zo ontstaan aantrekkelijke en flexibele routes naar het leraarschap.

School aanmelden

Heeft uw school interesse om zo’n breed inzetbare academicus aan te nemen? Of wilt u meer informatie over de programma’s ontvangen? Meld uw school dan nu vrijblijvend aan via de website van Eerst De Klas of het OnderwijsTraineeship.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.