Onderwijsdata onder de loep op vrijdag 11 november

Steeds meer informatie over het onderwijs op school- of afdelingsniveau is openbaar beschikbaar. Denk aan cijfers rondom zittenblijven, eindtoetsresultaten of doorstroom. Deze open onderwijsdata kunnen helpen bij het beantwoorden van vragen. Vragen die voor iedereen verschillen. Ga jij 11 november mee op expeditie door deze open onderwijsdata?

Onderwijsdata

Op expeditie door open onderwijsdata

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap organiseert samen met Waag Society het event 'Onderwijsdata onder de loep'. Tijdens deze interactieve middag worden de mogelijkheden die open onderwijsdata bieden centraal gezet. Aan de hand van de zoekvragen van leraren in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs maar ook van ouders, leerlingen en schoolleiding, gaan de deelnemers met elkaar op expeditie door de onderwijsdata. Welke data is beschikbaar, relevant voor de zoekvragen en hoe moeten we deze data interpreteren? Aan het eind van de expeditie delen de groepjes de dataverhalen met een panel met onder anderen staatssecretaris Sander Dekker.

Ontwikkelen van toepasbare applicatie

De dataverhalen vormen de input voor de aansluitende hackathon. Een groep ontwikkelaars zal zich tijdens de hackathon richten op de dataverhalen die uit de data-expeditie zijn gekomen. Het doel van deze hackathon is het ontwikkelen van prototypes die aansluiten bij de dataverhalen door middel van heldere visualisaties en toepasbare applicaties, zoals een app of website.

Aanmelden

De data-expeditie wordt gehouden op vrijdag 11 november van 14:30-19:30 uur bij Scholengemeenschap UniC in Utrecht. De toegang is gratis. Meer informatie over het event en hoe u zich kunt aanmelden is te vinden via deze website.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.