Trots op het MBO: wat jou plezier geeft in je werk

Wil jij ook wel eens van collega’s horen waarom je trots kunt zijn op je werk? Dan mag je deze video niet missen. In deze film van CNV Onderwijs vertellen mbo-docenten over hun plezier in het werk. De liefde voor het vak spat ervan af.

Doorgeven van vakkennis. Zien hoe jouw studenten na vier jaar als vakman en vakvrouw de wijde wereld in trekken. Ouders die tegen je zeggen: ‘hij is veranderd in zijn voordeel’. De groei die je leerlingen meemaken. En de waardering die je krijgt van je management voor de energie die jij in je werkt stopt. Het zijn allemaal dingen die maken dat je trots bent op je beroep. Dat zeggen de mbo-leraren in twee video’s die CNV Onderwijs heeft gemaakt. In de korte versie vertellen leraren waarom ze trots zijn op hun werk. In de lange versie lichten zij ook de verschillende factoren toe die de beroepstrots positief beïnvloeden, zoals resultaten kunnen boeken, zelfstandigheid en goede arbeidsvoorwaarden.

Veel leraren in het mbo zijn trots op hun werk. CNV Onderwijs vindt dit belangrijk en heeft er een onderzoek naar laten verrichten. De video’s zijn gebaseerd op deze resultaten, en zijn onderdeel van de campagne ‘Trots op ons MBO’. Op de website vind je meer informatie over beroepstrots, goede voorbeelden en adviezen die CNV Onderwijs heeft gegeven aan mbo-scholen.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.