Video: springend leer je beter rekenen

Leerlingen die drie maal per week bewegend taal- en rekenles krijgen, kunnen beter rekenen en spellen. Al na twee jaar boeken zij een leerwinst van vijf maanden. Dat maakten onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen bekend op een bijeenkomst van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO). Bovendien concentreren leerlingen zich na de bewegingsles beter op hun taken in de les erna.

Deze resultaten werden op 2 november 2015 gepresenteerd aan staatssecretaris Sander Dekker. Dekker: ‘We hebben vanuit het ministerie met scholen afgesproken dat kinderen minimaal twee uur gym krijgen en bij voorkeur zelfs drie. Dat is soms best een puzzel om voor elkaar te krijgen, met alle andere belangrijke lessen die kinderen ook mee moeten krijgen. Dit onderzoek laat zien dat het heel goed werkt om bewegen met de gewone lessen te combineren. Kinderen worden gezonder en pikken rekenen en taal beter op. Dit onderzoek is een aanmoediging voor scholen om daar ook mee aan de slag te gaan.’

Maar hoe past voldoende goed bewegingsonderwijs in het drukke lesprogramma? Kijk eens naar deze video.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

  • Dit 'nieuwe inzicht' is een gegeven waar we sinds de oprichting van de Vrije Scholen al mee werken. ;-)

    Van: Janette Hietbrink | 08-11-2015, 09:03