07 oktober Lerarencongres en bekendmaking Leraar van het Jaar 2015

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Koning Willem I College, Den Bosch

Op woensdag 7 oktober 2015 vindt voor de derde keer het Lerarencongres, van, voor en door de leraar, plaats op de prachtige campus van het Koning Willem I College in Den Bosch. Nieuw dit jaar is dat ook de bekendmaking van de nieuwe Leraren van het Jaar tijdens het Lerarencongres plaatsvindt. 

Leraar van het jaar PO Femke Cools geeft een workshop passie en professionaliteit. Door reflectie op haar eigen waarden, overtuigingen en drijfveren als leraar hoopt zij je te inspireren je bewust te worden van die van jou. En Angela Kouwenhoven geeft je inzicht in je werkdruk en werkplezier

Wil je een bijdrage leveren? Dat kan. De Onderwijscoöperatie heeft nog ruimte voor leraren die bereid zijn om collega’s te inspireren in de vorm van een workshop of een lezing op het congres.  

De organisatie staat ook open voor bijdragen van onderwijsonderzoekers en van leraren met een promotiebeurs. Onderwijsonderzoekers kunnen bijvoorbeeld vertellen over hun onderzoek, waarbij de onderwijspraktijk én samenwerking met leraren voorwaardelijk zijn. Het idee is dat de workshop (actief, interactief, 90 minuten) of lezing (20 minuten lezing + 20 minuten in gesprek) samen met iemand uit de onderwijspraktijk wordt gegeven. 

Hoe worden onderzoeksresultaten in de praktijk gebruikt? Wat betekent het onderzoek voor de dagelijkse lesdag? Of voor de leerlingen? Ook leraren met een promotiebeurs kunnen het Lerarencongres aangrijpen om hun onderzoek toe te lichten en anderen te enthousiasmeren om eenzelfde traject in te gaan. Kijk voor meer informatie op de website van de Onderwijscoöperatie.