Artikelen

Mijn leerling dreigt te radicaliseren. Waar kan ik hulp of informatie krijgen?

Docenten en onderwijsinstellingen kunnen terecht bij professionele instellingen als zij vragen hebben of hulp zoeken met betrekking tot radicalisering van leerlingen. Scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en aan mbo-instellingen kunnen hiervoor terecht bij de Stichting School & Veiligheid. Universiteiten en hogescholen vinden deze informatie op de website van Integrale Veiligheid Hoger Onderwijs.

Stichting School & Veiligheid

De Stichting School & Veiligheid biedt onder andere trainingen aan voor docenten over radicalisering, geeft telefonisch of digitaal advies en bezoekt scholen om hen te instrueren over de juiste aanpak.

Integrale Veiligheid Hoger Onderwijs

De website Integrale Veiligheid Hoger Onderwijs biedt onder meer handreikingen, tools en normenkaders op verschillende gebieden van veiligheid. Kijk voor meer informatie over radicalisering op de pagina ‘Veilig leren en werken in het onderwijs’ van de Rijksoverheid.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.