Artikelen

Meld je favoriete leraar aan voor Leraar van het Jaar 2016!

Ken jij een leraar die de titel ‘Leraar van het Jaar 2016’ verdient? Nomineer hem of haar voor maandag 9 mei! Dat kan via dit aanmeldformulier.

Sander Dekker met leraren van het jaar 2015

Staatssecretaris Sander Dekker met de Leraren van het Jaar 2015

De verkiezing Leraar van het Jaar is een initiatief van de Onderwijscoöperatie en is een onderdeel van de activiteiten rond de Dag van de Leraar. Jaarlijks worden leerlingen, ouders, schoolleiders en leraren opgeroepen hun favoriete leraar op te geven. Doel is de kwaliteit van het leraarschap bespreekbaar te maken en op een positieve manier in beeld te brengen.

Inspireren en overtuigen

De verkiezing van de Leraar van het Jaar richt zich dan ook op die leraren die hun omgeving kunnen inspireren en overtuigen van hun kwaliteiten en hierover in gesprek durven en kunnen gaan. 

Uit alle aanmeldingen kiest een vakjury in drie rondes de winnaars uit het basisonderwijs, speciaal (basis)onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De winnaars worden op het Lerarencongres begin oktober bekendgemaakt. Zij zijn een jaar lang ambassadeur van hun sector. Dat betekent dat ze hun inspiratie, innovatie en passie mogen uitdragen en delen met de rest van lesgevend Nederland. 
 

Belangrijke data

  • 8 mei 2016: einddatum aanmelden Leraar van het Jaar 2016.
  • Begin juni 2016: vakjury van leraren beoordeelt inzendingen en selecteert tien leraren per sector, die door mogen gaan naar de tweede ronde. Alle 40 genomineerden ontvangen een taart.
  • Eind augustus 2016: de vakjury van leraren beoordeelt de opdrachten van de kandidaten (een filmpje en motivatiebrief) en kiest drie genomineerden per sector. Zij ontvangen een uitnodiging voor de vakjurydag in september, waarin ze onder meer een korte presentatie (pitch) geven. De vakjury bestaat onder andere uit mensen uit de sectorraden, vakbonden en Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS).
  • Begin oktober 2016: bekendmaking winnaars verkiezing Leraar van het Jaar 2016.

Meer informatie

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.