Uitwisselingsprogramma voor docenten: jouw kans om het Amerikaanse onderwijs te leren kennen

Wil jij jezelf ook verder ontwikkelen door het opdoen van internationale kennis en het verwerven van nieuwe vaardigheden en beroepscompetenties? Lijkt het je leuk om voor een Amerikaanse klas te staan? Schrijf je dan in voor het uitwisselingsprogramma voor Nederlandse en Amerikaanse docenten.

Nederlandse docenten worden in een twee weken durend programma uitgedaagd om mee te lopen met een Amerikaanse collega. Door deze onderdompeling in het Amerikaanse onderwijs, maken de Nederlandse docenten kennis met het reilen en zeilen op Amerikaanse scholen. Dit levert vast ideeën op om mee terug te nemen naar Nederland en toe te passen op het eigen onderwijs.

Het ministerie van OCW maakt deze uitwisseling mogelijk en heeft het Fulbright Center gevraagd om in samenwerking met het Europees Platform een programma te organiseren. Het programma vindt plaats in het najaar van 2015 en is bedoeld voor docenten van het primair en voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Ook zijn er enkele plaatsen beschikbaar voor schoolleiders. In totaal kunnen 20 personen deelnemen. 

Minister Bussemaker bracht op 12 en 13 maart een bezoek aan de stad Boston in de Verenigde Staten en nam daar alvast een kijkje op één van de deelnemende scholen, Sommerville High School. Daar werd ze enorm enthousiast: “Zelf in het buitenland voor de klas staan en lessen van collega's bijwonen is niet alleen uitdagend, het verruimt ook je blikveld. Het uitwisselingsprogramma verbetert de carrièrekansen van leraren en ook hun school heeft er veel baat bij”. Bekijk hier wat ze verder nog zei over het uitwisselingsprogramma tijdens haar bezoek aan Sommerville High School.

Meer informatie

Ben je ook enthousiast geworden? Neem een kijkje op de website van het Fulbright Center voor meer informatie en schrijf je in: 
http://www.fulbright.nl/programmas/groepreis-docenten.html 

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.