21 mei Impuls muziekonderwijs gaat van start!

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Basisschool de Vlieger in Den Haag

Op donderdagmiddag 21 mei geeft minister Bussemaker de aftrap van de impuls muziekonderwijs op basisschool De Vlieger in Den Haag. Ze woont hiervoor een muziekles bij gegeven door Pepijn Gunneweg (bekend van o.a. de BZT-show en de Ashton Brothers) aan kinderen van groep 3. De bijeenkomst is live te volgen via streamingdienst Meerkat.

Muziekonderwijs voor alle kinderen

Eind vorig jaar maakte minister Bussemaker bekend dat zij tot 2020 € 25 miljoen extra geeft aan muziekonderwijs op scholen door de deskundigheid van leerkrachten te vergroten. Met het extra geld kunnen scholen de mensen voor de klas trainen in het geven van muziekonderwijs en samenwerken met partijen uit het muziekveld, zoals muziekscholen, harmonieën, brassbands, fanfares, orkesten en poppodia. Scholen kunnen vanaf komend najaar hiervoor subsidie aanvragen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Starters

Zeker 15 scholen gaan hier al mee van start. Op 21 mei maakt minister Bussemaker bekend welke scholen dat zijn. Ze zijn geselecteerd door de regionale en stedelijke culturele expertise centra. De ervaringen van deze scholen worden gevolgd en kunnen als voorbeeld dienen om andere scholen te inspireren. Leerkrachten van deze scholen krijgen donderdag 21 mei een workshop.

Programma

12.30 ontvangst

13.00 – 13.10 inleiding door minister Bussemaker over het belang van muziekonderwijs en bekendmaking vroege starters

13.10 – 13.45 muziekles door Pepijn Gunneweg aan groep 3

13.45 – 14.00 uur afsluiting, mogelijkheid voor interviews

14.00 – 16.00 uur workshop voor leerkrachten door Michel Hogenes (pabo Haagse Hogeschool)

 De aftrap en workshop live volgen? Volg de livestream vanaf donderdag 21 mei 2015, 13.00 uur via deze link